WMS trends en ontwikkelingen – WMSsystemen.nl

WMS trends en ontwikkelingen

 • Wat zijn de belangrijkste WMS trends?
 • Welke ontwikkelingen zijn er rond warehouse management?
 • Maak kennis met relevante ontwikkelingen via de WMS box

   
  Warehouse management systemen vereisen een omvangrijke investering in geld, tijd en energie. Voordat u keuzes maakt en start met een WMS selectie is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van trends en ontwikkelingen. De beste bronnen daarvoor zijn de WMS specialisten waarmee u via de WMS box in contact kunt komen. Hier leest u alvast enkele trends en ontwikkelingen rond WMS oplossingen.

  WMS selectie? De WMS box helpt u!

  Praktische WMS ontwikkelingen

  De belangrijkste ontwikkelingen rond warehouse management systemen hebben te maken met de toegenomen eisen rond e-commerce en fulfilment. De gevraagde levertijd wordt steeds korter, picking moet sneller met verschillende methoden, orders en bestelhoeveelheden worden kleiner en fouten worden praktisch niet meer getolereerd. Daarnaast zijn retouren een belangrijk serviceaspect geworden, waardoor magazijnen ingericht moeten zijn op de verwerking van grote hoeveelheden daarvan.

   
   
  WMS trends
   
   

  Technische WMS trends

  Naast oorspronkelijke WMS functionaliteit rond voorraadbeheer en standaard magazijnprocessen spelen robots, kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en andere moderne technologie een steeds grotere rol. Ook het gebruik van data voor analysedoeleinden en business intelligence neemt verder toe. Integratie van nieuwe technologie leidt tot slim magazijnbeheer of smart warehousing. In de supply chain is afstemming tussen de diverse ketenpartners op basis van betrouwbare data steeds beter mogelijk.

  Aan gebruikszijde neemt de gebruiksvriendelijkheid van apparatuur verder toe, met name door de verdere ontwikkeling van gebruikersinterfaces. Daarnaast zijn implementaties van warehouse management systemen steeds sneller en met minder fouten mogelijk. Dat is enerzijds door de toegenomen kennis en ervaring bij WMS specialisten en anderzijds door de systeemeigenschappen zelf.

  Meer trends en ontwikkelingen

   Integratie met ERP en andere systemen
   De behoefte aan verdere digitalisering binnen de hele bedrijfsvoering heeft ook invloed op warehouse management. Oude (legacy) systemen worden vervangen door nieuwe systemen. Met name nieuwe ERP software zorgt ervoor dat ook de eigenschappen van moderne WMS oplossingen beter tot hun recht komen.

   Cloudoplossingen
   Ontwikkelingen rond cloud computing hebben ook grote invloed op WMS oplossingen. In toenemende mate worden warehouse management systemen toegepast voor WMS in de cloud. Web based WMS biedt veel flexibiliteit en kent een snellere implementatie en een eenvoudiger en goedkoper beheer.

   Meer self service WMS
   De afhankelijkheid van WMS leveranciers was altijd groot, zowel bij de implementatie als in de gebruiksfase. Aanpassingen waren altijd kostbaar en afhankelijk van de beschikbaarheid van de leverancier. Nieuwe warehouse management oplossingen bieden meer mogelijkheden voor self service. De gebruiker kan zelf eenvoudiger aanpassingen doen aan het WMS.

   Geïntegreerde spraakherkenning
   De meeste warehouse management systemen hebben standaard de functionaliteit spraakherkenning. Voice directed warehousing (VDW) houdt in dat gebruikers geen papier of toetsenbord meer gebruiken om orders in te geven. Personeel wordt uitgerust met een headset die is verbonden met een klein apparaat. Door middel van het gesproken woord krijgen ze informatie waar ze welke producten moeten ophalen of juist opslaan (picking and putaway). Ze bedienen het systeem door het uitspreken van korte, vooraf gedefinieerde commando’s. Omdat een magazijnmedewerker zijn handen en ogen vrij heeft, neemt zijn efficiency toe. Bovendien is de veiligheid beter gewaarborgd.

   Supply chain management
   WMS software heeft in de meeste gevallen een functionaliteit voor supply chain management (SCM). SCM biedt een organisatie een volledig overzicht over de transities van materiaal, informatie en geldstromen in een productieketen: van toeleverancier naar fabrikant, naar groothandel, naar detailhandel en uiteindelijk naar de consument. SCM coördineert goederen- en geldstromen, zowel binnen als tussen organisaties. Het uiteindelijke doel is om minder producten in voorraad te hoeven hebben, terwijl er wel altijd voldoende producten op voorraad zijn om te kunnen leveren.

  Maak bij het vergelijken en kiezen van een WMS oplossing gebruik van de gratis WMS box.