WMS software trends | Alle ontwikkelingen – WMSsystemen.nl

WMS software trends

Een warehouse management systeem is een omvangrijke investering. Niet alleen in geld, maar ook in tijd en energie. Volgens menig deskundige is een WMS implementatie een heuse cultuuromslag. Maar als u eraan begint, dan wilt u ook een WMS dat helemaal up-to-date is. Enige kennis van de laatste software trends is daarom geen overbodige luxe en leest u hieronder. Meer informatie, inclusief WMS resources, kunt u gratis aanvragen als onderdeel van de WMS box.

Lees alles over WMS software

Geïntegreerde spraakherkenning

De meeste warehouse management systemen hebben tegenwoordig standaard de functionaliteit spraakherkenning. ‘Voice-directed warehousing’ (VDW) deed eind jaren negentig zijn intrede in magazijnomgevingen, en houdt in dat werknemers geen papier of toetsenbord meer gebruiken om orders in te geven. Personeel wordt uitgerust met een headset die is verbonden met een klein apparaat. Door middel van het gesproken woord krijgen ze informatie waar ze welke producten moeten ophalen of juist opslaan (picking and putaway). Ze bedienen het systeem door het uitspreken van korte, vooraf gedefinieerde commando’s. Omdat een magazijnmedewerker zijn handen en ogen vrij heeft, neemt zijn efficiency toe. Bovendien is de veiligheid beter gewaarborgd.

Supply chain management
Moderne WMS software heeft in de meeste gevallen een functionaliteit voor supply chain management (SCM). SCM biedt een organisatie een volledig overzicht over de transities van materiaal, informatie en geldstromen in een productieketen: van toeleverancier naar fabrikant, naar groothandel, naar detailhandel en uiteindelijk naar de consument. SCM coördineert goederen- en geldstromen, zowel binnen als tussen organisaties. Het uiteindelijke doel is om minder producten in voorraad te hoeven hebben, terwijl er wel altijd voldoende producten op voorraad zijn om te kunnen leveren.Omdat voor een goed supply chain management de interactie met andere partijen cruciaal is, heeft een WMS met geïntegreerd SCM altijd een web interface, of wordt afgenomen als Software as a Service (SaaS): als dienst op internet.

WMS software met User-friendly interface

Tot slot is een trend in de ontwikkeling van WMS software, dat iedereen met een WMS oplossing moet kunnen werken. Een ‘user-friendly interface’ betekent dat leveranciers visualisaties zodanig optimaliseren, dat een WMS ‘intuïtief’ kan worden gebruikt door zowel het management als magazijnmedewerkers ‘op de werkvloer’. Een gebruiker hoeft niet exact te weten wat hij doet, als hij maar uitkomt waar hij moet zijn.

Meer weten?
Voor veel ondernemingen is het de vraag wat ze precies met een WMS kunnen bereiken. Ze vragen zich af welke nieuwe mogelijkheden een WMS biedt, wat ze ermee kunnen en welke fouten ze moeten voorkomen tijdens de selectie van een WMS. Het ICT informatiecentrum heeft boeken en andere lectuur voorhanden vol met nuttige informatie. Ook staat het ICT informatiecentrum in contact met deskundigen – ‘goeroes’ die heel veel weten van WMS – die u goed kunnen voorlichten over de mogelijkheden van WMS in uw eigen, heel specifieke bedrijfsomgeving. Een grote hoeveelheid informatie, tips en adviezen vindt u in de WMS box van het ICT informatiecentrum.

WMS BOX GRATIS AANVRAGEN