WMS in de cloud | Online WMS – WMSsystemen.nl

WMS in de cloud

 • Wat is WMS in de cloud?
 • Wat zijn de voordelen van cloudoplossingen?
 • Selecteer uw WMS cloudoplossing met hulp van de WMS box

   
  WMS is in de cloud wil zeggen dat het warehouse management systeem beschikbaar is als webapplicatie. Een online WMS is een steeds vaker gebruikt alternatief voor WMS software en data die anders aanwezig is op uw eigen servers (on premise). Cloudoplossingen bieden veel voordelen, waardoor een groot deel van alle WMS applicaties inmiddels cloud bases WMS betreft. Er zijn ook tussenvormen mogelijk, waarbij cloudoplossingen en lokale systemen gecombineerd worden.

  Welk WMS past bij uw warehouse?

  Wat is WMS in de cloud?

  WMS in de cloud is een vorm van cloud computing. Cloud computing betekent dat een IT applicatie niet wordt geleverd als een product dat wordt geïnstalleerd op de eigen servers van een gebruiker, maar als een online dienst. De software wordt beheerd door de WMS leverancier die als cloudprovider optreedt. Alles rond installatie, onderhoud, service, backups en het oplossen van storingen behoort tot de taken van de provider. Toegang tot de software heeft u via laptops, tablets, smartphones en andere online devices.

   
   
  WMS in de cloud
   
   

  Flexibel en schaalbaar

  Kenmerkende eigenschap van online WMS oplossingen is dat u voor het gebruik van het warehouse management systeem geen grote investeringen in software en de installatie daarvan hoeft te doen. In plaats daarvan betaalt u per periode per gebruiker een vast bedrag. Hierdoor wordt het WMS ook beter schaalbaar. Nieuwe gebruikers voegt u gemakkelijk toe en niet gebruikte capaciteit schakelt u af.

  Veilige WMS data

  Cloudoplossingen roepen vaak vragen op over de veiligheid van data. Ook bij WMS in de cloud is er bij gebruikers soms onzekerheid over hoe veilig hun bedrijfsdata is. Antwoord is dat het databeheer bij aanbieders van WMS in de cloud oplossingen bijna altijd veel veiliger is dan zelf lokaal gerealiseerd kan worden. Dit is een logisch gevolg van het feit dat veilig databeheer een hoofdactiviteit is van de provider is. Hierdoor wordt altijd alles in het werk gesteld om de veiligheid van uw WMS data te garanderen.

  WMS software selectie
  Welk WMS heeft u nodig?
  Lees de adviezen van WMS specialisten

  Voordelen van WMS in de cloud

  Het grote voordeel van cloud computing is dat geen grote investeringen nodig zijn. Voor steeds meer ondernemingen is dat doorslaggevend om een WMS systeem in de cloud te gebruiken. Mogelijke voordelen van een WMS in de cloud op een rijtje:

  • Er zijn niet veel investeringen nodig. Alleen implementatiekosten en aanschafkosten voor standaard hardware.
  • Omdat een WMS in de cloud draait in een internetbrowser, kan het systeem op iedere gewenste plek en vanaf iedere mobiel device (laptop, tablet, smartphone) met een internetconnectie worden gebruikt.
  • Het datacenter van een aanbieder van web based WMS is beter beveiligd dan de eigen serverruimte van de gebruiker van het WMS.
  • Niet zelf software hoeven installeren en onderhouden betekent dat de implementatiekosten en onderhoudskosten uiterst beperkt zijn.

   Nadelen van WMS in de cloud

   • Het gebruik is afhankelijkheid van het internet: geen verbinding betekent geen WMS.
   • De gebruiker is afhankelijk van de functionaliteiten die in de betreffende oplossing aanwezig zijn. Zelf aanvullende toepassingen installeren is lastiger met cloudoplossingen dan met ‘eigen’ lokaal geïnstalleerde oplossingen.
   • Het kiezen voor een cloudoplossing maakt u afhankelijker van de WMS aanbieder.
   • Bedrijfsdata wordt opgeslagen buiten de muren van de eigen onderneming. Vaak is niet geheel duidelijk waar de data terecht komt. Dat kan ook op servers in het buitenland zijn.

    Maak voor de selectie van een WMS cloudoplossing gebruik van de gratis WMS box.