WMS in de cloud | Online WMS – WMSsystemen.nl

WMS in de cloud

 • Wat is WMS in de cloud?
 • Wat zijn de voordelen van cloudoplossingen?
 • Vind alle informatie via de WMS kennisbank en de gratis WMS box

   
  WMS is in de cloud wil zeggen dat het warehouse management systeem beschikbaar is als webapplicatie. Een online WMS is een steeds vaker gebruikt alternatief voor WMS software en data die anders aanwezig is op uw eigen servers (on premise). Cloudoplossingen bieden veel voordelen, waardoor een groot deel van alle WMS applicaties inmiddels cloud bases WMS betreft. Er zijn ook tussenvormen mogelijk, waarbij cloudoplossingen en lokale systemen gecombineerd worden.

  Welk WMS past bij uw warehouse?

  Wat is WMS in de cloud?

  WMS in de cloud is een vorm van cloud computing. Cloud computing betekent dat een IT applicatie niet wordt geleverd als een product dat wordt geïnstalleerd op de eigen servers van een gebruiker, maar als een online dienst. De software wordt beheerd door de WMS leverancier die als cloudprovider optreedt. Alles rond installatie, onderhoud, service, backups en het oplossen van storingen behoort tot de taken van de provider. Toegang tot de software heeft u via laptops, tablets, smartphones en andere online devices.

   
   
  WMS in de cloud
   
   

  Flexibel en schaalbaar

  Kenmerkende eigenschap van online WMS oplossingen is dat u voor het gebruik van het warehouse management systeem geen grote investeringen in software en de installatie daarvan hoeft te doen. In plaats daarvan betaalt u per periode per gebruiker een vast bedrag. Hierdoor wordt het WMS ook beter schaalbaar. Nieuwe gebruikers voegt u gemakkelijk toe en niet gebruikte capaciteit schakelt u af.

  Voordelen van WMS in de cloud

  Het grote voordeel van cloud computing is dat geen grote investeringen nodig zijn. Voor steeds meer ondernemingen is dat doorslaggevend om een WMS systeem in de cloud te gebruiken. Mogelijke voordelen van een WMS in de cloud op een rijtje:

  • Er zijn niet veel investeringen nodig. Alleen implementatiekosten en aanschafkosten voor standaard hardware.
  • Omdat een WMS in de cloud draait in een internetbrowser, kan het systeem op iedere gewenste plek en vanaf iedere mobiel device (laptop, tablet, smartphone) met een internetconnectie worden gebruikt.
  • Het datacenter van een aanbieder van web based WMS is beter beveiligd dan de eigen serverruimte van de gebruiker van het WMS.
  • Niet zelf software hoeven installeren en onderhouden betekent dat de implementatiekosten en onderhoudskosten uiterst beperkt zijn.

   Maak voor de selectie van een WMS cloudoplossing gebruik van de gratis WMS box.

   WMS software selectie
   Welk WMS heeft u nodig?
   Lees de adviezen van WMS specialisten